Fani&Rozi – Sobe & Café

Skok na vsebino // Skok na meni

Fani&Rozi – Sobe & Café – Uvodna stran

Evropski sklad za regionalni razvoj Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije Center za kreativnost

Fani&Rozi – Sobe/Rooms & Café / Foto: Saša Huzjak / SHtudio.eu

Fani&Rozi – Sobe/Rooms & Café

Hiša zgodb in razgledov

Fani&Rozi izstopa z edinstveno lego na dravski promenadi v samem srcu srednjeveškega Maribora. Našim gostom se odpirajo izjemni razgledi na široko reko in njene mostove, renesančno utrdbo Sodni stolp, minoritski samostan in na orjaški hrast, ki je najstarejše drevo mestnega jedra.

Fani&Rozi je tudi družinska zgodba, polna usedlin časa. Med Dravo in Sodnim stolpom naša družina prebiva že štiri generacije, vse od leta 1925. Prababica Fani je bila pred 2. svetovno vojno znana kot “splavarska mamica”. Za dravske flosarje je imela ob Sodnem stolpu trgovinico z mešanim blagom, v kateri so se lahko oskrbovali na svoji dolgi plovbi proti Donavi. Babica Rozi je z odlično domačo kuhinjo in s svojim širokim srcem zmeraj rada pogostila vsakega gosta, zato jo v gostoljubju želimo posnemati. V hiši je odraščal tudi znani slovenski pesnik Andrej Brvar, čigar delo sta zaznamovala prav Drava in Lent.
Fani&Rozi je torej z razlogom Hiša zgodb in razgledov.

Prijazno dobrodošli pri nas!


 

Informacije in obvestila

Hišna vina Kušter

Hišna vina Kušter

V Fani&Rozi že vse od začetka domujejo hišna vina Kušter iz Svečine. Cene, Žiga in Sonja Šerbinek so naši partnerji.

Urejena promenada na Lentu in terasa kavarnice Fani&Rozi / Foto: Saša Huzjak / SHtudio.eu
Urejena promenada na Lentu in terasa kavarnice Fani&Rozi Foto: Saša Huzjak / SHtudio.eu

Per aspera ad astra

Oglejte si galerijo slik, ki smo jih med 18-mesečno obnovo Lenta ujeli v naš objektiv.

Zdaj lahko na novi promenadi in na naši terasi uživamo vsi. A da naporne in dolgotrajne obnove ne pozabimo, vabljeni k ogledu!

Kavarnica Fani in Rozi odprta ob koncih tedna

Vsak petek, soboto in nedeljo

Na novo obnovljeni dravski promenadi smo ob koncih tedna znova odprli našo kavarnico Fani&Rozi. Dvignjena sončna terasa vabi in nudi še lepše razglede na reko Dravo kot nekoč. Uživajte ob spremljavi dobrega Kušterjevega vina, piva, Barcaffeja in drugih sezonskih pijač, od tukaj začutite novo podobo Maribora. Za vas smo tu vsak petek, soboto in nedeljo. Vabljeni!

Prejeli visoko Bookingovo oceno za 2024

Prejeli visoko Bookingovo oceno za 2024

Resnično smo veseli in zadovoljni ob nedavni Bookingovi letni oceni gostov, ki potrjuje, da naša forma ne pada in da nadaljujemo z odličnostjo. Najbolj smo ponosni, da smo visoko oceno obdržali kljub gradbišču pred hišo, ki nam je dobro leto in pol jemalo voljo zaradi prahu, hrupa in oteženih dostopov. Zdaj je rečna promenada obnovljena, promet se je umaknil in mi smo si oddahnili. Lent je znova lep, promenada prekrasna, Drava čudovita.

Sonce v kozarcu

Sonce v kozarcu

Raziščite Maribor z ljubeznijo!

Paket "Sonce v kozarcu" je paket za pare. Z bivanjem na obnovljeni dravski promenadi in s prelepimi razgledi na reko Dravo spoznajte zgodbo Fani&Rozi, degustirajte buteljko hišnega vina in se sprehodite do Stare trte. Raziščite Maribor z ljubeznijo! 

Cena paketa: 220,00€
Trajanje: 1.11.2023 - 30.4.2024

Fani&Rozi B&B prejela Bookingovo priznanje Traveller Review Awards 2023

Fani&Rozi B&B prejela Bookingovo priznanje Traveller Review Awards 2023

Že tretje leto zapored se lahko pohvalimo s predanim in srčnim delom. To zelo visoko oceno smo si po mnenju naših gostov pridobili za več kot 2000 opravljenih nočitev z zajtrkom v letu 2022, seveda je v ozadju še mnogo več... Veseli nas, da držimo formo in se širimo. Od maja 2023 dalje odpiramo za vas še eno prelepo sobo s posebno družinsko zgodbo.

Sladka uteha... / Foto: Tiberiu Marta
Foto: Tiberiu Marta

Sladka uteha...

Naj bo po zahtevnih mesecih za ves svet vstop v lepše čase sladek in slasten. Privoščite si našo hišno torto Fani&Rozi!

Kaj priporočamo v Mariboru?

Kaj priporočamo v Mariboru?

Najboljše namige vam lahko damo domačini!

Maribor ponuje vse, kar imajo velika mesta, in to je zlahka dosegljivo peš ali s kolesom. Znamenitosti, kulturna scena in zabava, sproščeno in pristno vzdušje ter čudovita in raznovrstna narava so aduti tega lepega srednjeevropskega mesta ob Dravi.


Fani&Rozi – Sobe & Café – Uvodna stran